Byt v Sao Paulo: Inspirativní mužská záležitost

André Klotz fotografuje architekturu, interiéry, lidi. Jeho byt v Sao Paulo je plný fotografií a suvenýrů přinesených z mnoha cest, jakož i rodinných pokladů. Rámec tohoto stylového a mužského bytu ovšem přesahuje jeho neopakovatelná atmosféra. Nasejte z ní spolu s námi.

Byt našeho hostitele je v budově, která se zcela odlišuje od finančních a kulturních institucí, které ji obklopují. Toto místo má jednu velkou výhodu: úchvatný výhled na okolní architekturu. „Hledal jsem místo s velkými okny, přes které bych mohl obdivovat město táhnoucí se až po horizont,“ říká André.

byt v sao paulo
Dřevěné police na betonové zdi jsou srdcem domova. Motocyklové přilby, inspirativní knihy, starý gramofon s vinylovými plotnami zde dýchají staršími či novějšími příběhy.
To, že fotografuje hlavně architekturu a má vášeň pro určitá architektonická řešení je viditelné v interiéru, který si sám zařídil. Každý z devadesáti čtverečních metrů prostoru je využit promyšleným způsobem. Když se sem André nastěhoval, neměl nic a všechno se zde objevovalo postupně a podle potřeby. Mnoho věcí vzniklo živelně, z jeho okamžitých nápadů. Například chtěl oddělit vstupní prostor od obývacího, a tak mezi pohovku a dveře postavil pár dřevěných bedýnek na sebe a dělící stěna byla na světě.

„Toto předělení bylo nevyhnutelné, protože jsem nechtěl sedět na pohovce a přitom se dívat na vstupní dveře. Rozhodl jsem se pro šílenou improvizaci a její výsledek překonal má nejsmělejší očekávání,“ dodává André s úsměvem.

byt v sao paulo
André si přál, aby měl ze svého bytu krásný výhled a aby viděl horizont, daleko nad město. Prostřednictvím velkých oken může sledovat panorama města na pozadí hor a je to jedinečný pohled.
Moderní versus retro

Náš hostitel si dal v mnohém poradit od známých architektů, například v srdci svého domova udělal betonovou stěrku, na které kontrastují dřevěné police na knihy. Co se koupelny týče, André neposlouchal nikoho a takto odůvodňuje své řešení: „Koupelna byla malá a tmavá. Otevřel jsem prostor a spojil jsem ji s ložnicí, ačkoli mě od toho mnoho osob povídalo. Teď mám v koupelně okno a nemůžu si stěžovat na nedostatek světla.“

Retro Dining Room. 3d Render

Zrak přitahuje také světlá kuchyně. Přes okno a jemné záclony sem proniká spousta denního světla – sen každého kulináře a zejména fotografa! I zde použil cementový, strukturovaný povrch stěn, který dodává interiéru industriální kouzlo. Když jsme se Andrého zeptali na oblíbené místo v bytě, s úsměvem řekl: „Možná je to klišé, ale po dlouhé cestě se rád vracím domů. Nemám zde oblíbené místo. Celý tento prostor je pro mě oblíbeným místem.“

Exit mobile version