Víte, jaké zdi zvolit do dětského pokoje?

Vytvořte svým dětem bezpečný a inspirativní prostor. Nevyhnete se při tom ani úpravě stěn. Víte, jaké povrchy zvolit?

Vybírejte vhodnou barvu

Máte-li větší dítě, barvu vybírejte společně a dejte na jeho názor. Nesnažte se mu vnucovat barvu, která se líbí vám, ale jemu ne. Výběr barvy malým dětem, které ještě nedokážou říct, co se jim líbí, je na vás.

Do pokoje batolete jsou ideální méně výrazné barvy, přičemž se nesnažte moc kombinovat. Psychologové doporučují pastelové barvy, které na prcka působí uklidňujícím dojmem. Rozhodně se vyhněte červené, černé či jiným výrazným a tmavým barvám.

Nevhodné jsou také výrazné a syté odstíny růžové a tyrkysové. Pokud se rozhodnete pro klasiku, bílé stěny alespoň trošku oživte jinou barvou. Barvy podněcují smysly dítěte au bílých stěn by byl jeho zájem minimální.

Nebojte se zkombinovat jemné barvy do různých geometrických vzorů. Do dětského pokoje upřednostněte raději ladné, uvolňující křivky před přísnými rovnými liniemi.

Veselé tapety

Unrecognizable team of architects and designers working on a home renovation pointing at blueprints and color swatches – High angle view

Kreativitu dětí podpoříte také veselou tapetou, kterou můžete po čase vyměnit za jinou. Děti ve starším věku bude lákat obrazová tapeta nebo fotografie oblíbeného hrdiny, příběhu či zvířete. Tapety Boras s přírodními motivy jsou vliesové, stálobarevné a omyvatelné, což v dětském pokoji oceníte.

Exit mobile version